Aberlour
Historie
Aberlour palírna sídlící ve skotské vesnici v hrabství Banffshire. V roce 1879 ji založil James Fleming na místě starší palírny z roku 1826. Cca polovina produkce jde na trh jako single malt whisky, zbytek se míchá s whisky značky Clan Campbell.
Jakou whisky vybrat?
Aberlour 12yo je skotská single malt whisky zrající v sudech po sherry. Citrusový charakter této whisky se s těmito sudy krásně doplňuje. Při vychutnávaní si určitě všimnete čokolády, karamelu a kořenitosti skořice a zázvoru. Její aroma jemně připomíná červená jablka. Aberlour 16yo prochází dvojím procesem zrání (Double Cask Matured) ve velkém množství sudů po sherry. Díky tomu se perfektně vyváží kořenitá a ovocná chuť. Tato whisky potěší vysoce sladkou chutí. Je vhodná pro degustaci 80% čokolády. Aberlour A"bunadh je výjimečná single malt whisky zrající pouze v first fill sudech po Oloroso Sherry. Učaruje vám její chuť - směs letního ovoce a koření. Má zajímavou krémová strukturu a plnou chuť.